Biografie

Waar wil je meer over weten?

Opleidingen

Na de middelbare school speelde zij in de semi-professionele musical ‘De Passie van Lucas’, met muziek van Fons Merkies en onder regie van Gees Linnebank. Dat jaar begon ook het auditeren voor diverse HBO-kunstopleidingen.

Na een voltijdse vooropleiding acteren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (met interessante bijvakken als mime, schrijven en djembé) werd Roosmarijn in 2001 aangenomen op de Toneelacademie in Maastricht, waar zij het propedeusejaar volbracht. In Maastricht kreeg zij behalve acteren ook les in theatermaken en  cultuurgeschiedenis.

Vanuit Maastricht wist zij de overstap te maken naar het Conservatorium in Rotterdam (het huidige Codarts) om uiteindelijk zang met spel (en dans) te combineren. Hier volgde zij de 4-jarige HBO-opleiding ‘Muziektheater’. Zij kreeg les van o.a. Alberto ter Doest, de grondlegger van de befaamde E.V.T.S.-zangmethode in Nederland.

Ook werden er workshops aangeboden van o.a. Karin Bloemen en Willem Nijholt en vond er d.m.v. projecten ook samenwerking plaats met andere afdelingen van het conservatorium. Roosmarijn volgde bijvoorbeeld workshops gospel, Braziliaanse Muziek en verzorgde samen met de klassieke afdeling een concert van ‘West Side Story’ in ‘De Doelen’.

Loopbaan uitvoerend artiest

Na haar opleiding werd Roosmarijn aangenomen bij Stage Entertainment (Joop v/d Ende Theaterprodukties) voor de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’, in de rol van apostel Judas Thaddeus. Tijdens dit seizoen vonden er diverse tv-optredens plaats, o.a. bij ‘All you need is love’.

Vervolgens vertrok zij in 2006 naar Cyprus waar zij showhost, zangeres en samensteller was voor de shows van 5-sterren hotel Four Seasons.

Bij terugkomst speelde zij o.a. ijsheks (understudy voor Janke Dekker) in de familiemusical ‘Narnia: de Leeuw, de Heks en de Kleerkast en als Roodkapje in de Eftelingshows.

In 2008 speelde Roosmarijn in de musical ‘Pierre Cuypers’ (over het leven van deze beroemde architect) in Roermond, ter gelegenheid van het Cuypersjaar.

In 2010 pakte Roosmarijn opnieuw haar koffers om samen met een groep Nederlandse zangers en dansers op Aruba de leadzang te verzorgen in de show ‘Delicious’. Een oude jazzclub werd omgebouwd tot nachtclub in Moulin Rouge-stijl en in de show passeerden in blokken verschillende muziekstijlen de revue; van Michael Jackson tot James Bond.

Jesus Christ Superstar kwam in 2013 opnieuw op haar pad. In een oude loods in Rotterdam nam Roosmarijn, wederom als discipel, deel aan een geheel nieuwe en ruige versie van de show (bij Young Cultural Collective), onder regie van Daniel Cohen.

Tussen bovenstaande projecten en producties door werkte Roosmarijn van Lint, tot op heden, als freelance zangeres; o.a. bij de bands D.I.S.C.O., Accent Groove en Cloudy Juice, en bij Image Entertainment.

Steeds meer begon ook de behoefte om zelf theater te maken. Dit resulteerde in projecten als een solo over het turbulente leven van jaren ’50 Hollywood ster Betty Hutton en een bewerking van het Middeleeuwse Middel-Nederlandse abelspel ‘Lanseloet van Denemarken’, waarvoor zij delen van de tekst op muziek zette.

Het buitenland bleef lonken en in 2018 tot 2019 kon Roosmarijn reizen en werken combineren door als zangeres onder contract van TUI Cruises in theaters van cruiseschepen van ‘Mein Shiff’ te gaan werken. Een zeer bijzondere en intense ervaring waar zij zich als artiest goed kon ontwikkelen door de diversiteit aan shows.

Vanaf 2008 zingt zij eveneens bij het muziekgezelschap van haar ouders, Geselscap Goet ende Fyn. Zo is de cirkel weer rond!

Zie ook Roosmarijn haar c.v. op het gebied van doceren, coaching en regie.